Over

Meesteradvies, omdat ik afgestudeerd jurist ben, oftewel “meester in de rechten”, en ik mensen graag begeleid, coach en adviseer wat met een woord ook wel “leermeester” kan worden genoemd.

Kim Hendriks | founder & juridisch adviseur

Na mijn opleiding aan het Stedelijk Gymnasium te Arnhem, schreef ik mij in bij de Katholieke Universiteit Nijmegen (inmiddels de Radboud Universiteit) om Nederlands recht te studeren.

Ik ben afgestudeerd als civilist (civiel recht: het recht tussen burgers onderling). Mijn werkende leven ben ik echter gestart in de overheidswereld. Niet meteen een voor de hand liggende keuze, omdat de overheid in eerste instantie op het bestuursrecht (het recht tussen de overheid en burgers) is geënt.

Persoonlijke drive

In de altijd algemeen juridische functies heb ik, naast een zeer brede juridische ervaring, ook goede strategische, bedrijfsmatige en procesmatige kennis opgedaan. Ik heb mij dus enorm kunnen ontwikkelen als een allround juridisch specialist. Toch had ik stiekem al jaren de wens om een eigen onderneming te starten.
Medio 2015 kreeg mijn moeder de diagnose bulbaire ALS en zij is begin 2017 overleden. Dit ziekbed, maar ook mijn jarenlange drive tot persoonlijke ontwikkeling en uitdaging, hebben mij uiteindelijk in april 2017 over de streep getrokken. Ze zeggen dat er tegenover een overlijden altijd een geboorte staat. En zie daar, onder invloed van de wet van de aantrekkingskracht – positiviteit trek je zelf aan – werd mijn bedrijf HENDRIKS MEESTERADVIES geboren!

Geen juridisch geneuzel

MISSIE

De juridische wereld verandert dagelijks. De hoogste rechter doet een relevante uitspraak voor de maatschappij of er is weer eens nieuwe wetgeving. Voor een jurist dagelijkse kost.  Voor jou als ondernemer misschien moeilijk bij te benen.

Van de financiële verplichtingen zijn de meeste ondernemers zich wel bewust. De Belastingdienst stelt nu eenmaal allerlei eisen aan jouw administratie en boekhouding.

De juridische zaken daarentegen ‘voelen’ minder verplicht. Er is in eerste instantie niemand die jou als ondernemer daarop zal aanspreken. Jij kunt gewoon jouw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en starten met hetgeen jij het allerliefste doet.

De juridische wereld verandert dus dagelijks, maar dat zit ‘m eigenlijk in de inhoud. De vorm waarin, of de manier waarop er wordt gewerkt in de juridische wereld, verandert minder snel mee met de digitale wereld waarin wij leven. Zo is het nog heel gebruikelijk om een afspraak te maken op een juridisch advieskantoor of advocatenkantoor. Het reizen erheen en de tijd die je daar doorbrengt, is jouw kostbare tijd. Brieven en adviezen zijn meterslang en moeilijk leesbaar. Ook dit is kostbaar, maar nu voor jouw portemonnee.

Deze werkwijze is achterhaald en old-fashioned. Ondernemers hebben weinig tot geen tijd. Met de mogelijkheden die de digitale snelweg tegenwoordig biedt, kan adviseren en begeleiden veel sneller en gemakkelijker en dus ook goedkoper. Skype, Facetime, E-mail, via de website, berichten via Social-Mediakanalen en zelfs met een Whatsappje ben ik bereikbaar. Ja, en natuurlijk ben ik ook nog ‘gewoon’ telefonisch en persoonlijk te spreken 😉

Mijn missie is daarom: Legal begrijpelijk en toegankelijk maken. De kracht van de simpelheid is mij op het lijf geschreven. Geen juridisch geneuzel.

Als jij nu denkt: “Yes, dat past helemaal bij mij!”, dan ben je met je juridische vraagstukken bij mij aan het goede adres. Aangenaam!

  • Gedreven
  • Gestructureerd
  • Open-minded
  • Geen juridisch geneuzel

Geen juridisch geneuzel

Zo ben ik inmiddels ruim 11 jaar verder en met recht een integrale juridisch specialist, zowel privaatrechtelijk als bestuursrechtelijk! De kennis en ervaring die ik heb opgedaan in combinatie met de strategisch bestuurlijk-politieke sensitiviteit maken mij tot een volwaardige adviseur voor een organisatie.
Door inmiddels het ondernemerschap zelf te hebben opgepakt en mijn privaatrechtelijke achtergrond, ben ik tevens een waardevolle adviseur voor met name kleine ondernemers.
Het ondernemerschap brengt verschillende aspecten en disciplines met zich mee. Het is onmogelijk om deze als ondernemer volledig te beheersen. Doe waar je goed in bent en zorg dat je op de andere onderdelen expertise in huis haalt.
Van nature gedreven en nieuwsgierig, maar bovenal menselijk, duidelijk, gestructureerd met een pragmatische insteek en zonder juridisch geneuzel. Enkele korte steekwoorden waar HENDRIKS MEESTERADVIES voor staat.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking!

  • Gedreven
  • Gestructureerd
  • Open-minded
  • Geen juridisch geneuzel

Locatie

Blauwgraspad 27
6841 BL Arnhem

Contact

06-20693386
kim@hendriks-meesteradvies.nl

Gegevens

Kvk nr: 68385730
Btw nr: NL165219853B01
Algemene voorwaarden
Privacy- en cookieverklaring

 

Webdesign by Studio Marte Methorst | Alle rechten voorbehouden | © 2018