Heb je mij voorbij zien komen bij de postcodeloterij Miljoenenjacht, het beroemde ‘koffertjesspel’? Ik zat in de eerste uitzending van het gloednieuwe seizoen dat zondag 2 september jl. om 20:00 uur sharp, gepresenteerd door Linda de Mol, weer van start is gegaan.

In de eerste ronde worden 5 vragen gesteld aan een publiek van 1000 personen, waarvan 500 mensen meespelen. Iedere vraag levert 1 winnaar op die de keuze krijgt om één van de vijf koffers open te maken en er met een prijs vandoor te gaan óf mee te spelen om de hoofdprijs van 5 miljoen.
Vraag 3 was: “Hoeveel vrouwelijke burgemeesters kent Nederland op 1 augustus 2018?”. Het goede antwoord was 100 en niemand had de vraag goed. Mijn antwoord was 103 en ik zat er het dichtste bij, waardoor ik voorgaande keuze door Linda kreeg voorgelegd.

Ik koos om mee te spelen! Maar ik moest nog wel even één van de vijf een koffers kiezen die iemand in het publiek zou krijgen. Ik koos koffer no.1……de BMW! Die ging dus naar een willekeurig iemand in het publiek.

Nadat alle 5 deelnemers waren geselecteerd, was het moment daar: de vragenronde. En ik vond het natuurlijk super spannend, want ik wist dat ik vol op tv zou komen! En het cliché bleek echt waar, als je eenmaal op tv meedoet met een spel, is het zooo anders dan vanaf de bank thuis. Volgens mij hoorde ik de vragen soms niet eens, of kon ik gewoon niet bij mijn hersenen komen ;-).

Uiteindelijk heb ik twee rondes in het vragenspel overleefd en ging ik naar huis met een geldprijs van € 2.000,-!
Natuurlijk ging er daarna door mijn hoofd:
“Ik had een BMW kunnen winnen”,
“Wat als ik de laatste vraag toch goed had, dan was ik door en had ik misschien meer geld gewonnen”.
Het is en blijft echter een kansspel en ik heb de gemaakte keuzes volledig gebaseerd op mijn gevoel op dát moment.

Wat heb ik geleerd van deze geweldige ervaring?

  • Dat ik door het ondernemerschap (dat ik recent fulltime ben gestart) heb geleerd om risico’s te durven nemen;
  • dat risico’s durven nemen, alleen maar mooie nieuwe inzichten oplevert;
  • dat ik door angsten heen kan breken;
  • dat ik voor 1000 man publiek – én een miljoenen tv-publiek – durf te gaan staan;
  • dat ik als de Lawyer of Attraction® zaken kan manifesteren (want ja echt ik had al een vermoeden dat ik mee ging doen);
  • dat je blij kunt zijn met het winnen van een prijs, hoe groot of klein deze ook is;
  • dat Ernie geen wenkbrauwen heeft*;

* Een vraag in Miljoenenjacht was hoeveel wenkbrauwen Ernie en Bert samen hadden (1 en ik zei 3) waardoor ik uit het spel lag.