Over mij

Meesteradvies, omdat ik afgestudeerd jurist ben – oftewel “meester in de rechten” – en ik mensen graag inspireer, train en coach wat met een mooi woord ook wel “leermeester” kan worden genoemd.

Kim Hendriks | legal expert en mindset – & businessstrateeg

Na mijn opleiding aan het Stedelijk Gymnasium te Arnhem, schreef ik mij in bij de Katholieke Universiteit Nijmegen (inmiddels de Radboud Universiteit) om Nederlands recht te studeren.

Ik ben afgestudeerd als civilist (civiel recht: het recht tussen burgers onderling). Mijn werkende leven ben ik echter gestart in de overheidswereld. Niet meteen een voor de hand liggende keuze, omdat de overheid in eerste instantie op het bestuursrecht (het recht tussen de overheid en burgers) is geënt.

Maar ik heb in 12+ jaar tijd enorm veel geleerd. De dagelijkse praktijk was met name bestuurders, directies en managers voorzien van juridisch houdbare adviezen op strategische, complexe en bestuurlijk-politieke vraagstukken. Maar ook het meedenken in soms pragmatische oplossingen, organisatiekundige oplossingen bedenken, klachten en bezwaar-/beroepschriften informeel afwikkelen in plaats van alleen maar de juridisch-procedurele weg bewandelen, maar ik heb ook procesmatige en projectmatige vaardigheden ontwikkeld. Het heeft me uitgedaagd, getriggerd, inzichten gegeven, heb ik inspiratie opgedaan en zonder deze leerschool, zou ik niet de ondernemer zijn die ik nu ben. 

Persoonlijke drive

In de altijd algemeen juridische functies heb ik dus, naast een zeer brede juridische ervaring, ook goede strategische, bedrijfsmatige en procesmatige kennis opgedaan. Ik heb mij dus enorm kunnen ontwikkelen als een allround juridisch specialist. Toch had ik stiekem al jaren de wens om een eigen onderneming te starten.
Medio 2015 kreeg mijn moeder de diagnose bulbaire ALS en zij is begin 2017 overleden. Dit ziekbed, maar ook mijn jarenlange drive tot persoonlijke ontwikkeling en uitdaging, hebben mij uiteindelijk in april 2017 over de streep getrokken. Ze zeggen dat er tegenover een overlijden altijd een geboorte staat. En zie daar, onder invloed van de wet van de aantrekkingskracht – positiviteit trek je zelf aan – werd mijn bedrijf HENDRIKS MEESTERADVIES geboren!

Lawyer of Attraction®

 

De juridische wereld verandert dagelijks. De hoogste rechter doet een relevante uitspraak voor de maatschappij of er is weer eens nieuwe wetgeving. Voor een jurist dagelijkse kost. Voor jou als ondernemer misschien moeilijk bij te benen.

Van de financiële verplichtingen zijn de meeste ondernemers zich wel bewust. De Belastingdienst stelt nu eenmaal allerlei eisen aan jouw administratie en boekhouding.

De juridische zaken daarentegen ‘voelen’ minder verplicht. Er is in eerste instantie niemand die jou als ondernemer daarop zal aanspreken. Mis! 

De juridische wereld verandert dus dagelijks, maar dat zit ‘m eigenlijk in de inhoud. De vorm waarin, of de manier waarop er wordt gewerkt in de juridische wereld, verandert minder snel mee met de digitale wereld waarin wij leven. Zo is het nog heel gebruikelijk om een afspraak te maken op een juridisch advieskantoor of advocatenkantoor. Het reizen erheen en de tijd die je daar doorbrengt, is jouw kostbare tijd. Brieven en adviezen zijn meterslang en moeilijk leesbaar. Ook dit is kostbaar, maar nu voor jouw portemonnee.

Deze werkwijze is in mijn ogen achterhaald en old-fashioned. Ondernemers hebben weinig tot geen tijd. Met de mogelijkheden die de digitale snelweg tegenwoordig biedt, kan adviseren en begeleiden veel sneller en gemakkelijker en dus ook goedkoper. Skype, Facetime, E-mail, via de website, berichten via Social-Mediakanalen en zelfs met een Whatsappje ben ik bereikbaar. Ja, en natuurlijk ben ik ook nog ‘gewoon’ telefonisch en persoonlijk te spreken 😉

Missie 
Mijn missie is “Legal positiever maken”. Naast mijn lijfspreuk “Legal is niet saai, maar sexy”, een geheel nieuwe en authentieke kijk op de juridische wereld! En omdat de wet van de Aantrekkingskracht oftewel the Law of Attraction, een wet is die ik al meer dan 15 jaar met succes toepas, noem ik mijzelf ook wel de “Lawyer of Attraction®”. Voor mij staat dit voor positiviteit benadrukken, wegblijven uit conflicten, menselijk, betrokken en een diplomatieke en harmonieuze werkwijze.

Als jij nu denkt: “Yes, dat past helemaal bij mij!”, dan ben je met je juridische vraagstukken, maar ook je ambities naar meer groei en succes bij mij aan het goede adres. Aangenaam!

  • Gedreven
  • Gestructureerd
  • Open-minded
  • Diplomatiek en harmonieus

Locatie

Blauwgraspad 27
6841 BL Arnhem

Contact

kim@hendriks-meesteradvies.nl

 

Gegevens

Kvk nr: 68385730
Btw nr: NL001884771B09
Algemene voorwaarden
Privacy- en cookieverklaring

 

 

Webdesign by Studio Marte Methorst | Alle rechten voorbehouden | © 2019