Legalproof Ondernemen

Tijdens de boeklancering van mijn Expertboek LEGALPROOF ONDERNEMEN op 20 juni 2019 in de Gasfabriek te Deventer, heeft Roy Martina een speech gegeven over legal. Bekijk hem ook hier via mij YouTube kanaal.

Roy trapt af met de opmerking dat het een pijnlijke dag is voor hem… Als hij mijn boek had gehad, toen hij begon met ondernemen, was hij nu 10 miljoen rijker geweest!

Alleen maar om aan te geven hoe belangrijk het is om je afspraken vast te leggen.

Hoe hij nu naar bijvoorbeeld een contract kijkt is: “Zitten we op dezelfde lijn, praten we over hetzelfde?”.

We denken vaak te weten wat de ander bedoelt, terwijl je ongemerkt al snel op twee verschillende niveaus spreekt. Áls er zich een conflict voordoet, is het te laat.

Roy zegt dat hij zoveel verkeerde afspraken heeft gemaakt en dacht dat het met een handshake afgedaan was.

Kim: Natuurlijk is een mondelinge afspraak net zoveel een contract als de schriftelijke vorm. Een afspraak (contract) kun je namelijk vormvrij maken. Het probleem is dan meestal de bewijslast.  

Roy gaat verder: Het aangaan van een contract is in feite projectiegedrag. Als je zelf goed van vertrouwen bent, ga je er vanuit dat die ander dat ook is. Dat is helaas niet altijd het geval. De intentie is er misschien wel bij beide partijen, maar als er een conflict komt, komt je oude bagage, niet opgeloste pijnen en verwondingen (denk maar eens aan een echtscheiding), naar boven. In een conflict leer je elkaar pas écht kennen.

Roy vergelijkt legal bovendien met zijn vak als holistisch arts. In feite is legal ook een vorm van preventieve geneeskunde, waarbij je jezelf maar ook anderen behoedt van allerlei kwalen.

Daarnaast leer je er ontzettend veel van als ondernemer als je een contract snapt, kent en tot in de puntjes doorleeft.

Tegenwoordig gebruikt Roy legal om anderen te beschermen. Ondernemers die een product op de markt willen brengen, die niet per se met een contract willen werken. Als voorbeeld geeft hij een man, die in de 80 is, uit Suriname. Deze man heeft een medicijn ontwikkeld waarmee hij al 100 mensen heeft genezen van diabetes en heeft Roy gevraagd dit product op de markt te zetten. De potentie van het product en het bedrijf ligt in de miljarden.

Dé conclusie van Roy

Roy raadt aan, met klem!

  1. Koop het boek van Kim;
  2. Lees het;
  3. Pas het toe.

Je hebt Kim om op terug te vallen. Het kan je heel veel geld, ellende en tijd besparen.

Kim: Zo zie je maar dat jij evengoed als je contractpartij een ontzettend positieve intentie kunt hebben en dat deze – misschien zelfs onbewust of ongewild- kan veranderen in het geval van een geschil.

Vaak zijn het de ondernemers die enorm zijn gegroeid qua klanten, omzet, business, die voelen dat ze het willen beschermen en niet meer kwijtraken. De angst voor schaarste zit nu eenmaal in de meeste mensen ingebakken.

Wat leer je in het boek?

In mijn boek vertel ik je door middel van mijn methode, de zogenaamde SAFE-methode, meer over mijn gedachtengoed. Bijvoorbeeld dat ik als Lawyer of Attraction, naast de legal wetten ook de universele wetten toepas. Een succesvol bedrijf is naar mijn idee namelijk voor 80% gent op mindset en de rest is strategie en kennis.
Met de door mij ontwikkelde SAFE-methode ga je door het lezen van mijn boek je mindset shiften, leren werken met de wet van aantrekking, ontdek je welke veel voorkomende legalzaken voor jou als ondernemer gelden en vooral ook hoe je ze toepast. Ik vertel je ook hoe je strategisch legalzaken kunt inzetten en oppakken.

Ben jij al overtuigd van de waarde van het regelen van je legal zaken? Zo ja waarom wel of waarom niet?

Plan nu jouw meestercall!

In een gratis meestercall kan ik met je meekijken naar jouw business. Ik denk met je mee welke perspectieven ik voor je zie, zowel op succesvol en moeiteloos ondernemen als het neerzetten van een sterk merk. Daarvoor heb je nodig: de universele wetten en de legal wetten. Boek je call nú!