ALGEMENE VOORWAARDEN OPSTELLEN

 

Algemene voorwaarden, of ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd. Ze zijn niet verplicht, wel heel handig. Algemene voorwaarden maken deel uit van een overeenkomst, de dienst of het product wat je verkoopt.

Het verschil tussen het contract en de bijbehorende algemene voorwaarden zit ‘m in het volgende. Algemene voorwaarden zijn standaard voorwaarden die je altijd wilt laten gelden op overeenkomst die je sluit. De overeenkomst regelt vervolgens de specifieke bepalingen, die per opdracht kunnen verschillen. Denk aan de soort dienst of product of de hoogte van de prijs.
Bovendien hoef je bij algemene voorwaarden niet steeds te onderhandelen over de standaard zaken, zoals leverings- en betaaltermijnen, aansprakelijkheid of de bevoegde rechter.

 

BESTAANDE ALGEMENE VOORWAARDEN SCREENEN

 

Als je al algemene voorwaarden hebt, is het raadzaam deze jaarlijks te laten checken. De regelgeving verandert vaak en snel. Of misschien heb je nieuwe producten of aanvullende diensten die je aanbiedt. Jouw algemene voorwaarden toetsen we en krijg je advies op welke punten de algemene voorwaarden verbeterd kunnen worden.